Teracube 2e zeleni mobitel.

Teracube 2e zeleni mobitel.

Novonastale tvrtke poput Fairphonea i Teracubea svjesne su problema sa elektroničkim otpadom koji je sve više istaknutiji problem današnjice. Kao što znamo sve više uređaja danas zahtjeva razne vrste procesora ili baterija i jako brzo stare tako da skupljamo sve više teško recikliranoga otpada. Navedene tvrtke nude uređaje koji će navodno trajati i do četiri godine po svojim karakteristikama koje nude.

Na prvi pogled, Teracube 2e izgleda kao i svaki budget mobitel. Izrađen je od crne plastike , sa stražnje strane se nalaze sasvim pristojni senzor za otiske prstiju a sa desne strane kućišta tipka za paljenje koja je zelenkaste boje. Mobitel također ima USB-C port , utor za slušalice te ekran od 6.1 inča. Ekran sam po sebi nije nešto posebno, niske je kvalitete izrade što znači da je 720p i da su boje dosta loše prikazane.

Jedna od prednosti ovoga mobitela je ta što ga možete jednostavno skinuti zadnji poklopac i promijeniti bateriju koja je 4,000 mAh što je danas jako rijetko. Osim baterije sve ostale komponente u mobitelu su lako popravljive. Ambalaža mobitela je ekološka, niskoprofilna i izrađena je od potpuno recikliranog kartona ali se ne dobije punjač niti usb kabel.

Teracube 2e pokreće Android 10 a radi na MediaTek Helio A25 CPU koji je uparen sa 4 GB radne memorije. S obzirom na specifikacije uređaja , on obavlja osnovne funkcije vrlo dobro , ponekada treba par sekundi da se otvore neke aplikacije te ukoliko brzo tipkate dok pišete poruku ili nešto slično mobitel nekada ne reagira na dodir.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)